Pasta s tunom

Podijelit ću s vama jedan recept, odnosno improvizaciju s tjesteninom. Od
namirnica trebate:

  • tjesteninu
  • tunjevinu
  • vrhnje za kuhanje
  • maslac ili maslinovo ulje
  • rajčicu
  • luk
  • sir (Gouda, Podravec…)
  • masline
  • matovilac
  • peršin
  • origano
  • sol
  • bosiljak

Skuhate tjesteninu u slanoj vodi s kapi ulja
(kako se tjestenina ne bi zalijepila). Zatim ocijedite tjesteninu i uzmite
tavu. Na tavi rastopite komadić maslaca ili zagrijte maslinovo ulje, ovisno o guštima. Na to stavite
četvrtinu sitno nasjeckane glavice luka, te dodajte oko 100ml vrhnja za kuhanje
kad luk dobije zlaćanu boju. Nakon što vrhnje prokuha, svu tjesteninu stavite u
tavu i prelijte ostatkom vrhnja (oko 150ml). Na to dodajte tunjevinu koju ste
prije viljuškom ili drugim priborom usitnili. Ulje iz tunjevine također dodajte
u tavu. Sitno nasjeckajte jednu rajčicu i 5-6 maslina, te ubacite u tjesteninu.
Cijelo vrijeme miješajte. Začinite origanom, bosiljkom i peršinom po želji, te
na vrh stavite naribani sir i maknite s vatre. Sir će se kroz nekoliko sekundi
otopiti, a na vrh možete dodati malo matovilca ili drugog povrća radi
dekoracije. Zapamtite da su začini i povrće opcionalan dio jela, možete ih
dodavati i oduzimati, te različito kombinirati, ovisno o ukusu. Dobar tek!

Oznake