Tradicionalna Gastrofešta na Korzu

Građanima su se na Gastrofešti pridružili i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac i zamjenik Miroslav Matešić.

Na izvrsno pripremljenoj Gastrofešti podijeljeno je oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3000 ribljih kanape sendviča, 3000 čaša zlatne vrbničke žlahtine te 60-ak kilograma fritula. Podjela friganih ribica započela je nešto ranije, a točno u 11 sati krenula je podjela bakalara na gulaš, kanapea te vina i fritula.

U pripremi hrane su sudjelovali Grand hotel Bonavia, Jadran hoteli d.d., restoran Municipium, restoran Zlatna školjka, restoran Gric&Guc, konoba Blato 1902, konoba Bodega, restoran  Trsatica, Karolina catering i restoran Gardens uz sponzorstvo Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc nove d.o.o. Rijeka.

Donaciju i pripremu kanape sendviča od bakalara na bijelo i vina omogućili su Radio Rijeka, PZ Vrbnik, Hotel Malin – Malinska i Općina Čavle.