Ri gasto
dani su ovoga puta predstavljeni u Konobi “Na kantunu”, a o programu su govorili
Ines Boban-Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada
Rijeke, Tanja Babić, koordinatorica projekta Ri gastro te Ana Barićevac iz
Konobe „Na kantunu“ i Igor Jagic i Siniša Draščić iz Konobe „Nebuloza“. Predstavljena je i nova
mrežna stranica manifestacije Ri gastro na adresi rigastro.visitRijeka.hr, na kojoj će se moći naći program, ponuda ugostitelja za vrijeme gastro
tjedana, tekstovi o namirnicama – zvijezdama Ri gastra te korisne informacije o
ugostiteljskim objektima i partnerima koji sudjeluju u ovom projektu. Da ovo
predstavljanje bude i ukusno, pobrinuli su se kuhari Konobe “Na kantunu” s
nekoliko zalogaja na temu bakalara.

Tjedan
bakalara i čokolade započinje u petak, 4 prosinca, u 10.30 sati, Ri gastro cooking showom na
Korzu na kojem će najbolji riječki chefovi prezentirati svoje kulinarsko
umijeće, moći će se kušati slasni zalogaji spravljeni od bakalara kao i ostale
predblagdanske delicije. Ri gastro cooking show i ovog puta ima humanitarni
karakter pa je tako sav prikupljeni prihod namijenjen korisnicima Socijalne
samoposluge. Već tradicionalne gastro
radionice u Bistro slastičarni Cukerin i stanciji Kovačići bit će dostupne
i velikima i malima, a organizirat će se i program za najmlađe „Kockica
slatke priče…“ u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka.

Svi
sladokusci imat će priliku ovaj tjedan u riječkim restoranima i konobama kušati
najfinija jela od bakalara i slastice od čokolade.

U Ri
gastro – Tjednu bakalara i čokolade sudjeluju: Kuća istarskog pršuta, Restoran
Molo longo, Restoran Botel Marina, Restoran konoba Municipium, Restoran
Aerosteak Grobnik, Konoba Feral, Konoba Blato 1902, Bistro Conca d’oro,
Restoran hotela Continental, Grand hotel Bonavia, Bistro La Rose, Dolce Bolero,
Konoba Nebuloza, Konoba Na kantunu, Stancija Kovačići, Restoran Spagho,
Restoran Porto Grillo, BarBar, Slastičarna Cukerin, Restoran Morčić, Gustolato.

Ri
gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske
gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim
vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju
Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s
ugostiteljima Rijeke i okolice.